onsdag 9 februari 2011

Utflykter ...

Igår var jag på utflykt och fick åka i mattes bil :)
Ja , jag fick sitta i min transportbur eller rättare sagt ligga , för jag la mig ner direkt för matte kom ju och hämtade mig mitt i middagsvilan.
Slutmålet var ett studiebesök i Hemtjänsten där jag fick träffa en av mattes kunder (ska visst heta kunder nu istället för brukare).
Det var en snäll tant som klappade mig och lät mig tassa runt och gå husesyn.
Sen hade jag sån tur att matte tappade en bit rökt Makrill när hon gjorde iordning smörgåsar till tanten :)
Sen var jag med matte uppe i Grupplokalen oxå och där träffade jag två av mattes 2-benta jobbarkompisar = mer kel :)
Sen åkte vi hem till husse och jag jamade om min utflykt för honom.
Tror att utflykten igår var ett led i min träning i att åka bil och transportbur.
Om jag nu kommer med på utställningen så ska vi ju åka en bra bit och sen måste man visst åka till den där Vettisen som alla talar om någon gång ?!
Som alla jamar om Vettisar så hoppas jag det dröjer !!!
Idag har matte varit på utflykt till den STOOORA affären Gekås i Ullared.
Hon kom hem betydligt snabbare än vad man kunde tro. Det var knappt något folk där sa matte , det är aldrig det i januari o åtminstånde halva februari.Hon köpte visst en del grejer till sig o husse med , men det har hon inte tagit kort på :)
Bland annat köpte matte Kanelbullar för det älskar husse lika mycket som jag älskar Let´s Bite ! Chicken Sandwish :)
Sen var det visst rengörningsmedel för dom 2-benta , kläder , fotopapper och ramar.
Det visade sig att matte köpt FEL storlek på ramarna , så hon jamade nåt om att det är ju tur att det är 30-dagars öppet köp :)
Hon planerar visst att få med sig en kompis upp innan dess , åh då lär det ta det längre tid att shoppa på Gekås säger husse !!!

Matte och jag har gått med i kattföreningen Sydkatten. Fick brev därifrån igår med bland annat medlemskort o papper som skulle fyllas i med adress , kattras och lite annat smått o gott som man antingen fick posta eller maila. Matte valde att maila eftersom det är lite bråttom eftersom det ju jamas om att jag ska ställas ut i Malmö. Man skulle också fylla i om man kunde tänka sig att hjälpa till i föreningen med något. Så matte skrev att hon som är fotonörd skulle ju kunna ställa upp och fota och klottra ner några rader till medlemstidningen då och då , kanske. Under övrigt skrev ju givetvis matte upp min bloggadress :)
Åh rätt var det var igår kväll ,så fick vi ett mail från Christina L som är ordförande i Sydkatten och det visade sig att hennes ena misse Åke som också är en Birma , har samma fiiina färg som jag :)

Nää , nu ska jag gå och äta lite.
Ha det så gott där ute alla 4-benta och 2-benta
12 kommentarer:

Sol-Måne sa...

Nämen vad spännande med utflykter.

Ullared har vi också varit till flera gånger. De har en camping där. Husse brukar stanna på campingen med oss katter och Matte och Lillmatte går och shoppar leksaker och godis (fast det är väldigt stora gula påsar för bara lite godis och leksaker ;)

Dui och Deco sa...

Du verkar tycka det är ok att åka bil men det är klart med mycket gos brukar det mesta gå bra. Du måste varit jättetrött när du kom hem efter alla inttryck. Nosbuff

Frasse sa...

Vilken händelserik dag! Tur du inte behövde följa med till Gekås också för då hade det nog blivit för mycket även för en tuffing som du :-)
Min matte har också varit på Gekås i januari-februari och håller med om att det är klart bästa tiden, lugnt och skönt och gott om plats.
Kul med studiebesök på mattes jobb, men ändå - visst är det skönt att slippa jobba och ha tider att passa!
Spännande med utställningen. Nu när jag har gått ner i vikt kanske jag också kan anmäla mig :-)
Tassklappar

Panter sa...

Jasså du har åkt kattbur. I går skulle du sett på spektakel.
Husmor hade liksom fått fel tupp så hon åkte tillbaka med den nygamla och kom hem med den hon verkligen skulle ha. Givetvis lånades MIN kattbur till ändamålet och det gick väl bra med den första tuppen!
Men hon fick montera isär kattburen och då liksom vällde tuppen ut över kanterna. Han var ännu större än den förra! GIGANTISK!
Jag är mållös....

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Mjau på dig du fina katt, Kjellebus. Tur att det inte var till vettisen du skulle denna gång, mjau
Vet du vad, Kjellebus, Våran matte säger att hon oxå funderar på att åka till det där stooooora varuhuset- GEKÅS frammåt våren, och handla lite saker där, för det sägs ju att det är väldigt billigt där.
Matte har en brevkompis där oxå, som hon funderar på att hälsa på samtidigt.

Tass från oss/

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

Kattigheter - Goliath och Lisen sa...

Hej Kjelle! Med lite träning går bur-åkandet som en dans! Och presenter är ju alltid kul att få :D

Katten Lisa sa...

Tänk att få tassa på STUDIEBESÖK, det låter väldigt spännande och märkvärdigt. Du som ska på utställningar kommer säkert få uppleva en massa annorlunda saker att jama om.
Vad mycket nytt du fick. Hoppas du gillade godiset?

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Till Sol o Måne : Ja det var spännande med utflykten till mattes jobb igår :) Jag slapp ju som tur var åka med till Ullared idag :)

Till Dui o Deco : Jo jag tycker det är ganska ok att åka bil , men det är lite trist att man inte ser ut bara. Så ni tror att jag var trött igår efter min lilla utflykt till mattes jobb ?! Nää , det var jag INTE jag busade runt med min renoverade fjädervippa hela kvällen :)

Till Frasse : Jovisst var det kul med studiebesöket på mattes jobb och åka bil är rätt ok tycker jag. Men man är ju glad att man inte har något fast jobb att gå till :)
Ja vi får se om jag kommer med på utställningen , det kanske kan vara kul att få se en massa andra katter ?! Du får skynda att anmäla dig för det är bara en vecka kvar på anmälningstiden :)

Till Panter : Sätta en tupp i DIN kattbur ??!! Upprörande var ju det mildaste uttryck man kan säga om det !

Till : Mimmi , Chicko , Sessan o Tarzan : Jag har ju bara varit hos vetten när jag var riktigt liten , så det har jag lyckats förtränga hur det var :) Men alla säger att det är så hemskt så :(
Så visst var det tur att utflykten inte gick till vettisen igår :)
Min matte tycker att er matte ska åka på studiobeök till Gekås , kan ju vara en upplevelse :)

Till Goliath o Lisen : Buråkande går redan som en dans , jag piper bara till lite ibland :) Vet inte om alla presenterna som matte köpte i Ullared var kuliga grejer precis ? 2 sorters Kattschampo , kattbalsam i sprayflaska det kunde hon lämnat kvar på hyllan tycker jag !

Till Gustav : Det var kul att åka på studiebesök till mattes jobb , men inte var det så märkvärdigt som det låter :)
Ja om jag nu kommer med på utställningen så lär jag nog få mycket att jama om antar jag ;-)
Alla grejerna som matte kom hem med vet jag inte om man kan kalla presenter precis ?? 2 flaskor kattschampo och 1 flaska spraybalsam !! Men godiset hon köpt var jättegott ! I alla den sorten som jag fick smaka :)

pip och murre sa...

hej Kjelle Bus! den här bloggen har vi missat!
men jag ser att din matte köper samma schampoo till oss katter iallfall PCL har jag för mig det heter! det är bra och luktar gott.
/tass

Birmagänget sa...

Utsällning i Malmö?
Då tassar vi förbi och hälsar på!

Findus, Isak och Rasmus sa...

Vilken tuffing du är. Själva gillar vi inte bilåkning något vidare. Å andra sidan är det ett bra tillfälle att träna jamiska serenader. Det var en riktigt snäll tant du var hos, som både gosade och bjöd på makrill. *slickar nosarna* Kurr och burr.

We love LUNA sa...

Bonjour sweet Kejelle!
ahhh my sunshine is gone! :( Today it's raining here as well!
I want Spring time! :)
Hey lots of products there, it's good to take care of your beauty!
You are adorable!
purrs and a lovely weekend
Luna