tisdag 26 juli 2011

Idag har jag varit hos veterinären igen :(

I söndags upptäckte husse en knöl på min högra skuldra som inte varit där innan. Matte och husse funderade på om jag kanske hade blivit biten av nån insekt när jag var på utflykt med matte i fredags ??
Eller om det kanske kunde vara någon reaktion på Rabiesvaccinationen för ett par veckor sen ??
Matte ringde veterinären direkt igår morse och berättade att jag fått en knöl på skuldran och att jag var vaccinerad mot Rabies för ett par veckor sen.
Fick tid till idag  , då matte är ledig från jobbet.
Matte googlade på biverkningar av Rabiesvaccin/vaccinationer igår och inte blev hon glad precis :(
Det visade sig att typ 1 katt på 10.000 kunde utveckla en elak cancerform av vaccinet och att knölen oftast sitter på halsen eller på skulderbladet.
Så gissa om jag eller matte eller husse har kunnat sova något vidare inatt ??!! 
NÄÄÄ precis , det har vi INTE !!!
För visst målar man ju gärna

på väggen !!!
Även om matte också läste att katter kan få knölar efter Rabiesvaccinationer som INTE är farliga och som kan vara kvar i flera månader efter man fått sprutan.

08:20 var jag och matte på plats på Djursjukhuset

och 08:30 så fick vi komma in på ett undersökningsrum.
Veterinären sa att vissa katter som fått Rabiesvaccin kan få cancertumörer , det var därför jag fick tid så snabbt hos veterinären när matte ringde och sa att jag fått en knöl efter rabiesvaccinationen för ett par veckor sen.
Veterinären klämde och kände på knölen och sa sen till matte att dom knölar som hon känt på som varit cancer inte kännts som min , men att man för säkerhets skull skulle ta cellprover från knölen som skulle skickas iväg till SLU.
Senast på fredag så kommer provsvaren därifrån. 

Hon bokade in en operationstid till på måndag också ,
för om provet skulle visa på att det är något farligt i knölen så är det ju viktigt att den kommer bort så fort som möjligt. 

Sen tar människan fram en rakapparat och rakar mig på skuldran !!!
Åh som inte det skulle vara nog så stack hon mig med en nål inte bara en gång utan TVÅ gånger !!!

Jag gillar INTE alls att åka till veterinären längre !!!
För dom två sista gångerna så har jag först tvingats se och höra på en massa dumma hundar i väntrummet och sen så har Veterinären stuckit mig så det har gjort ont :(
Så nu tänker jag minsann ligga här under täcket resten av dagen 
SÅ DET SÅ !!!
 

20 kommentarer:

Hanna sa...

Men åååå nej KjelleBus! Hoppas att allt står bra till, så det inte är nåt allvarligt! <3

Östgötakatterna sa...

Eh... va? Va händer? Nu blir vi mkt oroliga vi med :(

Fuzzy Tales sa...

Uh oh. We hope you don't need surgery, that it's not malignant. The mom knows that cats have higher odds of getting cancer from the rabies vaccine than actually of getting rabies, which is why she doesn't take us for the rabies vaccine.

The current U.S. protocol for vaccination is no more often than every three years, and in the hind end or hind leg, not at the neck/shoulder for rabies.

Personally, our mom believes that we are over-vaccinated because it is easy money for vets. Most of us, especially if we're indoor kitties, don't need all these shots, in her opinion.

Good luck, we have our paws crossed for you!

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

If you are going abroad you have to be vaccinated against Rabies , that´s why mom vaccinated me against Rabies.

LillaAquila sa...

Nämmen lilla bubbebisisen då! :( Näää inte kul me knöl och hämska vettisar ! du ska veta att jag håller med dig gillar inte djursjukhus :(

Hoppas att det inte är nån fara att det är nån fett-cysta eller nått... Min lilla familje snuttis (taxelina på 15+) hon har massa små knölar det är typ var i dom eller vätska de kommer och går gamla (och ibland unga) djur får sånt så det behöver ju inte vara farligt, dessutom kan man ju operaera bort knölar sötnosens mammas perser fick en elak cancer- knölis som dom opererade bort sen vart hon bra! :)

som sagt hoppas att det inte är nå fara! :)

Hjulia huller om buller sa...

Vi håller också tummar och klor att det inte är nåt farligt!

=^.^=

Tröstegos

Max och Måns sa...

Nu ska vi jama positivt!
Det där är ingenting och det kommer stickisen att säga på fredag!
Jamars back att åka dit stup i kvarten.
Men det är bra att få saken uttassad!
Nosbuff
M&M

Dui och Deco sa...

Vad jobbigt, men vad bra att husse hittade knölen. Vi håller tassaran för att det inte är något farligt. Förstår om du vill dra täcket över huvudet.Tröstbuff

Kattson sa...

Usch vad tråkigt när det blir så här. Först vill man rädda sin kisse från att få rabies och så kan det bli en bula istället. Vi håller tassar och tummar på Södertälje Katthem att det är en ofarlig bula som snart försvinner av sig själv.

Kolfart och Gräddnos sa...

Ajsing bajsing....det där med vaccinationer vet vi ju hur det kan vara här också....
Nu håller vi alla tassar för att den där röda elakingen inte ställt till nå't med dig Kjelle Bus.
Nosbuff!

NoOne sa...

Vi håller tassarna så hårt vi kan här & jamar mé M&M /Tröstenospûss

Findus, Isak och Rasmus sa...

Näää, vad jobbigt att gå och oroa sig. Vi tror och hoppas förstås att det inte är någonting, men matte och husse gör förstås helt rätt som vill kolla upp det där. Trist bara att det måste till nålar hos vettisen. *brrr* Kurr och burr.

Skrutten och Skorpan sa...

Oj, vad tråkigt att behöva åka till vettisen och bli stucken, inte bara en gång utan två. Vi håller all åtta tassar för att allt går bra och att det visar sig vara en ofarlig knöl.

Cat Mandu sa...

Hi. I came here from Rio's blog. I have to go the my vet next week to get my yearly shots. I hope you're feeling better soon!
Mandu

Katnip Lounge sa...

We are purring and purring that it's nothing serious! We will worry along with you until you get the results...you just nap under the blankets until you regain your dignity.

Mr Puddy sa...

Kjelle, I hope you don't need to do surgery !!!! Paws crossed for you, I sent lots of lots of purrs, I hope you get better ! and all results are good.
Have a good rest buddy !
Please take care
Hugs
xoxo

Bullen sa...

Låter riktigt otäckt Kjelle! Håller tassar och hoppas på att bulan bara är en vanlig bula.
Nosbuff!

We love LUNA sa...

OH my sweet Prince Kjelle
poor boy, I'm so sorry for the news.Please be positive okay, I'm sending you lots of love and good energies, everything will be fine soon.
Luna

ellie sa...

We r crossing all paws that things will be fine. Mom expects it's just a reaction to the injection or benign lump. Purrs and love from kitty tracks.

Daisy sa...

Oh dear, that sounds very skerry! I will purr my best for you!