torsdag 28 juli 2011

Veterinären ringt idag ...

och talat om den goda nyheten att min knöl är inflammatorisk.
Då kunde man ju tro att allt är frid och fröjd men så enkelt var det visst inte.
För just inflammatoriska knölar som man fått efter Rabiesvaccination kunde övergå från att vara en inflammerad knöl till cancerknöl.
Veterinären som läst på en hel del om knölar efter Rabiesvaccinationer rådde matte och mig att låta operera bort knölen nu , så det inte blir någon cancerknöl av den.
Så på måndag ska jag till Veterinären igen för att operera bort knölen.
Matte sa att sen får jag ha nån slags tratt på huvudet ??
Hoppas verkligen det inte är nån sån här tratt , för den ser stor och klumpig ut tycker jag.


Nu ikväll så tog matte med mig ut på en liten promenad

 Givetvis så började det regna efter 5-minuter :(
Så det var bara att springa hem snabbt som ögat !!!

När vi kom in så fick jag gottis som jag slukade innan matte ens hann få fram kameran.
När hon lycktats få fram kameran så slickade jag mig redan om munnen :)


22 kommentarer:

Bullen sa...

Men ojj Kjelle....ska du bli tratt-katt?? Låter ju inte alls nå kul med operation :-(
Hoppas att det går bra! Jag och Sigge Krulltott håller alla tassar för dig, och matte håller tummarna.
Nosbuff

Sambo och Roxy sa...

Du kommer säkert bli jättestilig i tratt (fast den på bilden ser LITE klumpig ut .. och veven ser ut att sitta i vägen).
Vi håller tassarna för dig

Wikki sa...

Kan inte du få ha en sån där uppblåsbar krage istället då? Det kör vi med och den är betydligt trevligare än tratt...

Fuzzy Tales sa...

We'll be purring for you, that all goes well with your surgery. Good luck!

The Florida Furkids sa...

We're sorry you have to get that lump removed but it's better to remove it now.


The Florida Furkids and Angel Sniffie

LillaAquila sa...

pust! tur att det inte var nån fara(farligknöl)! Operationen kommer säkert gå super sen kommer din matte tycka så synd om dig så du får säkert massa gos och gottis! Tratten har man ju så man inte ska slicka på såret så (när Plumsan hade tratt) när vi va hemma och kunde hålla koll tog vi av tratten ibland, om du har tur kanske du oxå får lite pauser! :) *nosbuffar*

Mr Puddy sa...

Hooray, Me and mom thrilled you didn't have a evil lump,but yep that lump have to be remove for your own good just like human.
What a release : )
Hugs to you and your mom
Purrs
xoxo

Kattson sa...

Det var bra att vettisen föreslog att knölen skulle bort. Även om det är trist att opereras och gå med tratt ett tag, så är det i långa loppet mycket bättre att knölen är borta. Tror också det vore bekvämare med uppblåsbar ring runt halsen än en tratt, som Wikki föreslog. Men oavsett hur det blir så håller vi tassarna för dig på måndag.

Kolfart och Gräddnos sa...

Usch, det låter inget skoj med tratteration och op. Ehh... jag menar operation och tratt. Men det låter klokt att ta bort otyget fort som bara den.
NosBuffar!

ellie sa...

That's good news about the lump! Sorry u have to have surgery, but it will be a relief to get rid of the offending lump. Good luck with wearing the funnel on your head! U may find u bump into things to begin with whilst getting used to it.

simszanne sa...

Vilken otur att du fick en knöl efter vaccinationen, hoppas du slipper tratten snabbt :)

Ellen Whyte sa...

You really are taken good care of, darling. We hope the operation is fast and that you don't need to be a funnel kitty. Purring for you - just in case!

Findus, Isak och Rasmus sa...

Operation låter förstås inte så skoj, men håller med de övriga om att det bästa är att knölrackaren tas bort. Hoppas att det inte blir alltför jobbigt med tratt eller halskrage efteråt. Kurr och burr.

Dui och Deco sa...

Bra att vettisen ringde så fort och att ni har en tid redan på måndag så du blir av med knölen. Typiskt att det ska regna när du väl kom ut.Nosbuff

Hjulia huller om buller sa...

Tack för danserna inatt! Hoppas att du hade riktigt roligt!

Trist med knölen, men bra att du blir av med den! Knölar är inte bra! Vi tycker också att den där uppblåsbara grunkan låter bättre än vanlig tratt. Vettisen vet säkert vilken som är bäst för dig de få dagar du måste ha den!

=^.^=

Puss på nosen å en kram till din matte

Hanna sa...

Usch hoppas allt går bra med operationen o att den där dumma knölen inte kommer tillbaka igen. Stackars lille Kjelle Bus!

Idag ska vi till veterinären med vår vovve som har ont i sin höft. Håller tummarna för henne me!

NoOne sa...

Naw,lilla goa Kjelle busis....
Vi håller tassarna för dig på Måndag & att "trattisen" kommer fungera bra för dig/Jam & Kraaaaaaaaaaaam från oss!!!

Kattfamiljen sa...

Men inge kul att operera sig ju :-(
Luna fick också en knöl efter sitt rabies vaccin men jag har hört att de rätt vanligt och försvinner efter ett tag så jag bara observerade den och den försvann efter någon vecka. Hade inte hört att det kunde vara så farligt som cancer i värsta fall. Men jag antar att de ingen fara om knölen är borta?

Lycka till med operationen söta Kjelle bus !

Willow sa...

My Mom knows about surgery she just got the call to schedule her consultation for what might need to be done next Wednesday. Purring that it goes well and no cone of shame.

lillies lya sa...

Nu blev vi jätterädda och jätteglada på nästan samma gång! Operationer är ingen höjdare direkt, men åh så mycket bättre att plocka bort en inflammatorisk knöl än cancerknölar!

Oroa dig inte för tratten - den är mjausingens obekväm, stor som ett hus och illmarig, men man kan vrida och krångla sig ur den. Och om man låter bli operationssåret så slipper man tratten helt (om man krånglat sig ur den tillräckligt många gånger!)
nosgos å allt det bästaste
och vi håller naturligtvis alla tummar och sporrar här när du skall opereras!
M&K

Purrfect Haven sa...

... nasty news about that lump but good thing you have your Mom checking you for them. Enjoy watching you in your hareness out and about. Love Helen, Darcy and Helen xx

Katterna på Katthemmet Kompis sa...

Vad skönt att operationen gick bra. :) Ni är välkomna att hälsa på när det passar. Maritha lovar att servera nykokt torsk till dig. :) /Tass - katterna på Katthemmet Kompis